Dagje uit op maat
De beste Volendam activiteiten
200+ leuke uitjes
15 jaar Uitjes specialist
Uitje Volendam in één keer goed geregeld

Ook in de winter volop genieten van het mooie Volendam

Het is winter! Én het is koud. Het liefst zet je de kachel aan, leg je een warme deken over je heen en geniet je van een heerlijk kopje warme thee. Toch willen wij je inspireren om wel eropuit te gaan. Juist nu het buiten waait, kraakt en knispert. Want hoe heerlijk is het om de kou te trotseren en jezelf lopende weg op te warmen? Stap uit de bank, kies je dikste winterjas uit, pak je sjaal en trek warme handschoenen aan. Je staat klaar voor vertrek. Wat wordt de bestemming? Heb je wel eens gedacht aan een bezoek aan Volendam? Wij nodigen je graag uit om eens langs te komen in het wereldberoemde dorp. Het dorp waar toeristen van over de hele wereld langskomen. Door de ligging aan het Markermeer geniet je van een prachtig uitzicht over het water en de vele boten die in de haven liggen. En er is natuurlijk genoeg te doen. Wij zetten de leukste winterse uitjes in Volendam voor je op een rijtje.

#1 Happen Stappen Varen Wintereditie

Dit uitje start met een smakelijke versgebakken wafel of stroopwafel XL bij Woltjes Backerij. Dat is nog eens een goede start van de dag. Dan is het tijd voor de puzzeltocht de Geheimen van Volendam. Hiermee komen jullie langs verschillende bezienswaardigheden rondom de Volendammer dijk. Naast leuke informatie moeten jullie ook op zoek naar antwoorden. Ontdekken jullie de Geheimen van Volendam? Na de puzzeltocht stappen jullie aan boord van de rondvaartboot. Onderweg genieten jullie van het uitzicht op de havens van Volendam en Marken. Van al dat puzzelen hebben jullie vast lekkere trek gekregen. Bij aankomst op Marken bieden wij een smakelijke huisgemaakte soep bij een café in de haven. Daarna verkennen jullie op eigen gelegenheid het voormalige eiland. Het is tijd om terug te gaan naar Volendam. En ook in Volendam staat nog een heerlijke hap te wachten bij een café in de haven. 

#2 Puzzeltocht de Geheimen van Volendam én Marken

Ontdek de Geheimen van Volendam én Marken tijdens een speurtocht langs de mooiste plekjes van twee voormalige vissersdorpen. Eerst bezoeken jullie verschillende locaties in Volendam. Bij elke locatie verrassen wij jullie met leuke wetenswaardigheden en stellen we vragen. Hebben jullie alle antwoorden in Volendam gevonden? Dan stappen jullie aan boord om Marken te verkennen. Naast de prachtige havens, ontdek je ook andere plekjes waar je als toerist niet zo snel komt. Wandel door smalle steegjes en straatjes en ga op zoek naar de antwoorden. Hebben jullie alle locaties bezocht en de antwoorden gevonden? Dan ontdekken jullie de Geheimen van Volendam én Marken.

#3 Escaperoom Dagarrangement

Dit compleet verzorgde arrangement start met een escaperoom bij Geries café. Welkom! Jullie hebben het ontzettend naar jullie zin. Maar daar denkt de buurman anders over. Hij stuurt jullie een persoonlijke videoboodschap, want hij heeft door jullie de hele nacht niet kunnen slapen. Er is alleen één probleem. Gerie weet niet waar de sleutel is. Lukt het jullie om binnen 45 minuten de sleutel te vinden aan de buurman te ontsnappen? Na deze spannende escape room gaan jullie op pad door Volendam. Ontdek de Geheimen van Volendam tijdens de puzzeltocht langs de mooiste plekjes rondom de Volendammer dijk. Bij elke locatie vind je leuke informatie en gaan jullie op zoek naar woorden. Bij het vinden van de juiste woorden, ontdek je de Geheimen van Volendam. Als leuke herinnering aan jullie dagje weg, maken jullie een foto in Volendams kostuum. De dag sluiten jullie af met een smakelijk driegangendiner bij een eetcafé aan de Volendamse haven. 

#4 Ik hou van Holland Quiz

Heb je geen zin om jezelf warm te lopen in de kou en ben je op zoek naar een leuke binnen activiteit? Geen probleem. Dan kies je namelijk voor de gezelligste Holland quiz in een café aan de Volendamse haven. Tijdens deze quiz stelt de quizmaster aan de hand van leuke beeld- en geluidsfragmenten uiteenlopende vragen. De vragen zijn onderverdeeld in de categorieën topografie, geschiedenis, muziek, sport en algemene kennis. Hoe sneller je drukt, hoe meer punten. Druk je niet of fout? Dan verdien je minpunten. Welk team laat zich niet afleiden en wint de Holland Quiz?

#5 Marken & omgeving E-car Tour

Deze dag start met een verkenning door Volendam. Ontdek de mooiste plekjes rondom de Volendammer dijk en ontdek de geheimen van Volendam. Na de puzzeltocht maken jullie een foto in Volendamse klederdracht om jullie dagje weg te vereeuwigen. Dan is het tijd om aan tafel te gaan voor een smakelijke lunch in een eetcafé aan de haven. Na de lunch stappen jullie aan boord van de rondvaartboot. Geniet van het prachtige uitzicht over het water en andere varende boten. Vervolgens stappen jullie in een e-car om de omgeving van Marken te verkennen. Een e-car is een elektrische auto geschikt voor twee personen. Kiezen jullie voor een route door het polderlandschap of bezoeken jullie liever omliggende plaatsen, zoals Monnickendam, Uitdam en Broek in Waterland? Wij hebben meerdere routes voor jullie beschikbaar. Na de e-car tour stappen jullie weer aan boord om terug te varen naar Volendam.

Ben je na deze top 5 benieuwd naar ons verdere aanbod? Bekijk al onze activiteiten en arrangementen.