Rondleiding door Volendam?

De leukste rondleidingen en activiteiten voor een dagje Volendam

Bekijk rondleidingen
De leukste rondleiding door Volendam
Professionele en enthousiaste gids
rondleidingen op maat
dagje uit met rondleiding
rondleiding op maat

Rondleidingen Volendam

Wil je een rondleiding door Volendam? Activiteiten Volendam heeft een compleet overzicht van de leukste rondleidingen door Volendam en omgeving. Je vindt hier altijd een leuke rondleiding voor een uitje met vrienden, familie of collega’s. We bieden je originele tours met verschillende thema’s. Voorbeelden hiervan zijn: rondleidingen met een gids, puzzeltochten, fietstochten en e-chopper tours. Ook vind je bij ons compleet verzorgde rondleidingen inclusief boottocht, proeverijen, foto klederdracht en andere onvergetelijke activiteiten. Welke rondleiding heeft jullie voorkeur?

Lees meer

210 activiteiten gevonden Filter resetten
Puzzeltocht de Geheimen van Volendam en Marken

Puzzeltocht de Geheimen van Volendam en Marken

Ontdek de mooiste plekjes van Volendam Marken inclusief rondvaart.

Vanaf 2 pers
Duur 3,75 uur
9,0 zeer goed
29,50
22,50 p.p.
Lees verder
Rondeiding door Volendam - Verken met gids de leukste plekjes

Rondeiding door Volendam - Verken met gids de leukste plekjes

Ontdek de leukste bezienswaardigheden met een gids in Volendams kostuum.

Vanaf 6 pers
Duur 1 uur
9,5 zeer goed
10,00
7,00 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam & Kraak de Kluis

Rondleiding Volendam & Kraak de Kluis

Leuke combinatie van rondleiding en spelprogramma.

Vanaf 8 pers
Duur 2 uur
27,50 p.p.
Lees verder
Rondleiding Mooi Volendam & Marken

Rondleiding Mooi Volendam & Marken

Een compleet verzorgd dagarrangement met gids in Volendams kostuum. Inclusief rondleiding Volendam, petit lunch, foto in kostuum, boottocht, verkenningstocht door Marken en Volendam Belevenis.

Vanaf 8 pers
Duur 6 uur
9,0 zeer goed
59,50 p.p.
Lees verder
Puzzeltocht: de Geheimen van Volendam

Puzzeltocht: de Geheimen van Volendam

Ontdek de mooiste plekjes met een speurtocht door Volendam.

Vanaf 2 pers
Duur 2 uur
9,2 zeer goed
15,00
9,50 p.p.
Lees verder
Rondleiding Palingrokerij met broodje paling

Rondleiding Palingrokerij met broodje paling

Geniet van een rondleiding door de palingrokerij en een broodje met de lekkerste paling van de wereld.

Vanaf 8 pers
Duur 0,75 uur
9,6 zeer goed
13,00 p.p.
Lees verder
Puzzeltocht door Volendam

Puzzeltocht door Volendam

Verrassende puzzeltocht in teamverband langs de mooiste plekjes van Volendam.

Vanaf 8 pers
Duur 2 uur
9,6 zeer goed
17,50 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam & Diner op Zee

Rondleiding Volendam & Diner op Zee

Ontdek de mooiste plekjes van Volendam met een gids in Volendams kostuum en een Diner op Zee.

Vanaf 15 pers
Duur 5 uur
87,50 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam & Zeiltocht Markermeer

Rondleiding Volendam & Zeiltocht Markermeer

Ontdek de mooiste plekjes van Volendam en maak een prachtige zeiltocht over het Markermeer.

Vanaf 12 pers
Duur 4 uur
55,00 p.p.
Lees verder
Rondleiding Volendam & Rondleiding Marken

Rondleiding Volendam & Rondleiding Marken

Ontdek de leukste bezienswaardigheden van Volendam en Marken met een gids in Volendams kostuum.

Vanaf 8 pers
Duur 3 uur
29,50 p.p.
Lees verder
Google reviewGoogle reviews4.91081 reviews

Wij werken ook voor.

Volendam rondleiding & Foto in Klederdracht

Bij een bezoek aan Volendam hoort natuurlijk een foto in Volendamse klederdracht. Hoe leuk is het om samen het uitje in Volendam te vereeuwigen met een foto in Volendams kostuum? Bij aankomst in de studio is het meteen een dolle boel. We helpen je bij het omkleden. Zodat er geen hul, ruige muts of klompen ontbreken. Vervolgens kiezen jullie een decor. Kiezen jullie voor de haven of een woonkamer? Om het plaatje compleet te maken krijg je ook nog een kaas, pijp of vismand in de hand gedrukt. Stel je eens voor: Hoe zien jouw familieleden, vrienden of collega’s eruit in een Volendams kostuum?

Rondleiding Palingrokerij & Palingsound Museum

Welkom bij de Palingrokerij van Volendam. Al 6 generaties lang (meer dan 150 jaar) is de familie Smit werkzaam in deze rokerij waar zij verschillende vissoorten roken. Stap binnen in de authentieke rokerij en ontdek de wereld van de paling. De palingroker vertelt jullie hoe paling wordt gevangen, verwerkt en gerookt. Jullie zien leuke beeldfragmenten en de palingroker boeit jullie met mooie verhalen. Na afloop krijgt iedere deelnemer een toastje met heerlijk versgerookte paling.

Volendam en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe is dat zo gekomen? In het Palingsound museum vind je 100 jaar muziekgeschiedenis van Volendamse muzikale families, bands, zangers en zangeressen. Vanaf de jaren 60 hebben Volendamse artiesten een eigen sound ontwikkeld: de Palingsound. Een term bedacht door de voormalige radio-DJ van Veronica, Joost den Draaijer. Met deze sound zijn door Volendamse artiesten vele top 40 hits gescoord. Van The Cats tot Jan Smit. Van BZN tot Nick & Simon. Van Piet Veerman tot de 3JS en van Maribelle tot Monique Smit. Kom eens langs in het Palingsound museum en dompel je onder in de muziekgeschiedenis van het meest muzikale dorp van Nederland.  

Volendam tour met boottocht naar Marken  

Jullie stappen aan boord van een comfortabele rondvaartboot. Het is tijd om naar het voormalige eiland Marken te varen. Zoek een leuk plekje aan boord en geniet van het prachtige uitzicht over het water. Na 30 minuten vaart de boot de haven van Marken binnen. Jullie verkennen op eigen gelegenheid het authentieke eiland. Onze verkenningstocht brengt jullie langs de mooiste bezienswaardigheden. Zien jullie daar huizen de op werven staan? Die zijn gemaakt om overlast van overstromingen te beperken. En wist je dat Sijtje Boes al op haar 13e de straat op ging om souvenirs te verkopen? Na de wandeling stappen jullie weer aan boord van de boot om terug te varen naar Volendam.

Rondleiding & Escaperoom Geries Café

Welkom in Geries café. Gisteravond hebben jullie hier flink feest gevierd. Er klinkt nog steeds gezellige muziek. Jullie hebben het ontzettend naar jullie zin. Totdat de buurman roet in het eten gooit. Hij stuurt jullie een persoonlijke videoboodschap. Een ding staat vast: Hij is niet blij. Door jullie heeft hij een hele nacht niet kunnen slapen. Hij is in alle staten en staat op het punt om de politie te bellen. Hij geeft jullie nog uiterlijk 45 minuten om het café te verlaten zonder dat hij wat hoort of ziet. Hij houdt jullie in de gaten vanaf de overkant. Er is alleen één probleem.. De enige manier om te ontsnappen aan de buurman is via de zijdeur. En Gerie is de sleutel kwijt geraakt. Ze heeft overal gezocht, maar kan hem niet meer vinden. De tijd begint te lopen. Lukt het jullie om op tijd de sleutel te vinden en aan de boze buurman te ontsnappen? 

Rondleiding met driegangendiner in drie restaurants

Zijn jullie op zoek naar een leuke invulling voor een avondje uit in Volendam? Dan is een Walking Dinner een goed idee. Onze gids heet jullie van harte welkom in een eetcafé aan de Volendamse haven. Hier serveren wij een smakelijk voorgerecht. Je hebt hierbij keuze uit twee soorten soep met versgebakken brood. Wil je wat drinken? Prima, voor je het weet staat je drankje op tafel. Na het voorgerecht start de rondleiding door Volendam. Onze gids laat jullie de leukste bezienswaardigheden zien. Denk hierbij aan de  visafslag, de haven met authentieke vissersboten, de kleine huisjes in het Doolhof en de indrukwekkende Vincentiuskerk. Heb je een vraag over de geschiedenis of de Volendamse klederdracht? Voor je het weet, weet je meer van Volendam dan een gemiddelde Volendammer. Wandelen en luisteren zorgt voor trek, niet waar? Daarom bezoeken we na een half uur het volgende restaurant. Hier gaan jullie aan tafel voor het hoofdgerecht. Bij het hoofdgerecht serveren wij een keuze uit een vlees-, vis of vegetarisch gerecht. En natuurlijk mag ook tijdens dit gerecht een drankje niet ontbreken. Maar ook in dit restaurant worden de drankjes vlot uitgeserveerd. Na het hoofdgerecht start het tweede gedeelte van de rondleiding. De gids laat jullie nog meer leuke hotspots zien van het voormalige vissersdorp aan de Zuiderzee, zoals het Stolphoevekerkje, het Volendammer meer en het Havendijkje. Natuurlijk vertelt onze gids zo nu en dan een hilarische anekdote. Nu maar hopen dat jullie niet lachend de dijk afrollen. Na het tweede deel van de rondleiding is het tijd voor een smakelijk dessert. In een eetcafé aan de haven serveren wij dit dessert met een drankje. Hierbij kunnen jullie nog even bijkletsen of de leukste anekdote navertellen.

Arrangement samenstellen

Wil je zelf een arrangement met rondleiding samenstellen? Activiteiten Volendam is specialist in het samenstellen van unieke rondleidingen. Combineer een rondleiding met een rondleiding door de palingrokerij, foto in kostuum of een lunch of diner. Maar er is meer mogelijk. Wat denk je van een rondleiding met Workshop Volendamse taal, Holland Quiz of een zeiltocht. Bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte. Binnen 24 uur - vaak nog dezelfde dag - ontvang je per e-mail een offerte.  

Nog vragen?

Heb je nog vragen over onze uitjes? Kijk snel of je vraag hier tussen staat. Staat je vraag hier niet tussen? Stel je vraag via de chat en wij helpen je graag verder op weg.

Is een rondleiding duur?

Een rondleiding is al mogelijk vanaf € 7,00 p.p. 

Kan ik zelf een rondleiding samenstellen?

Ja, je kunt zelf een rondleiding samenstellen. Bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte. Deze ontvang je dan binnen 24 uur (vaak nog dezelfde dag).

Hoe vraag ik een arrangement aan?

Bekijk ons aanbod rondleidingen en laat je inspireren. Selecteer de leukste rondleiding en vraag hiervoor een offerte aan. Je ontvangt binnen één dag een vrijblijvende offerte.

Hoe boek in een Volendam Tour?

Bekijk ons aanbod en kies de leukste tour of rondleiding. Klik vervolgens op 'direct reserveren'. Je ontvangt binnen 24 uur een bevestiging van je reservering en een uitnodging naar de startlocatie.